FASTIGHET OCH BOENDE

FREJA eID – E-LEGITIMATIONEN FÖR FASTIGHETS- OCH BOSTADSBRANSCHEN

För fastighetsförvaltare och hyresvärdar är identiteten central i de tjänster som man erbjuder sina hyresgäster. När kärnan i fastighetsbranschens digitala transformation bygger på säkra digitala identiteter är förutsättningarna för stora kostnadsbesparingar och lukrativa affärsmöjligheter optimala. En användarvänlig och mångsidig e-legitimation gör den digitala identiteten till en viktig tillgång.

VAD ÄR FREJA eID?

Freja eID är nästa generations mobila e-legitimation som ger tillbaka kontrollen över det digitala livet till användaren. Med Freja eID kan användare identifiera sig för att logga in, bekräfta köp, göra juridiskt bindande underskrifter och kommunicera säkert i den digitala världen. Freja eID finns i tre tillitsnivåer varav den högsta, Freja eID Plus, är godkänd för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation.

Gå tillbaka till Branscher

VARFÖR FREJA eID FÖR FASTIGHETS- OCH BOSTADSBRANSCHEN?

SÄKER OCH SMIDIG ANSÖKNING

Användare som söker bostad kan enkelt identifiera sig med Freja eID-appen för åtkomst till er ansökningstjänst för lediga bostäder. På så vis kan ni säkerställa identiteten hos de som ansöker och ni kan direkt få GDPR-samtycke för att ni hanterar personliga data under ansökningsprocessen för kreditkontroller, referenser och annat.

GRATIS ID-SKYDD FÖR ERA BOSTADSÄGARE OCH HYRESGÄSTER

Att ändra folkbokföringsadressen är ofta det första steget i en ID-kapning. Med Freja eID Plus får användaren ett gratis ID-skydd som varnar ifall någon olovligen ändrar adressen eller lägger till en särskild postadress.

KONTROLLERAD ÅTKOMST TILL ERA TJÄNSTER

Men Freja eID kan ni ge er hyresgäster en sömlös användarupplevelse och hantera alla serviceanmälningar, förrådsuthyrning och andra tjänster där ni måste vara säkra på att den som beställer tjänsten också är bostadsinnehavaren. Freja eID kan också användas i era bokningssystem för tvättstugor och därmed kan ni eliminera problem kopplade till överanvändning eller otillåten användning av alla bokningsbara faciliteter i era fastigheter.

ELEKTRONISK AVTALSHANTERING

Med Freja eID kan användarna göra juridiskt bindande elektroniska underskrifter, för hyresavtal, uppsägningar, villkorsförändringar och ersätta andra pappersbaserade processer. Freja eID kan användas för elektroniska underskrifter direkt i er tjänst eller via den underskriftstjänst ni använder.

REFERENSER INOM FASTIGHETS – OCH BOSTADSBRANSCHEN

Boplats Sverige är en marknadsplats för lediga hyreslägenheter som har valt Freja eID för registrering av användare och för inloggning till tjänsten.

Boplats Sverige – Webbplats

Boplats Sverige – Pressmeddelande

BRANSCHER