SPELBRANSCHEN

FREJA eID – E-LEGITIMATIONEN FÖR SPELBRANSCHEN

I den nya spellagen finns krav på att registrera spelare med e-legitimation. Men ser man e-legitimation bara som ett nödvändigt ont för att uppfylla nya regulatoriska krav har man missat den stora bilden. Manuell registrering och krånglig lösenordshantering tillhör nu historien för gott. Freja eID är nyckeln till snabb kundonboarding, KYC, snabba betalningar, ökad kundinteraktion och global skalbarhet.

VAD ÄR FREJA eID?

Freja eID är nästa generations mobila e-legitimation som ger tillbaka kontrollen över det digitala livet till användaren. Med Freja eID kan användare identifiera sig för att logga in, bekräfta köp, göra juridiskt bindande underskrifter och kommunicera säkert i den digitala världen. Freja eID finns i tre tillitsnivåer varav den högsta, Freja eID Plus, är godkänd för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation.

Gå tillbaka till Branscher

VARFÖR FREJA eID FÖR SPEL?

BLIXTSNABB ONBOARDING MED KYC OCH AML

Mellannivån, Freja eID Extended, uppfyller de regulatoriska kraven för spelbranschen och med den kan en ny spelare onboarda sig helt digitalt på ett par minuter med komplett ID-kontroll. Ni får då i och med kundens första inloggning medskickat den användardata ni behöver för er KYC och AML.

ÖKAT TEMPO MED E-LEGITIMATION

Om användaren sedan tidigare har Freja eID Extended tar onboardingprocessen till er tjänst bara någon sekund. Detsamma gäller för all fortsatt användning av er tjänst; inloggning, bekräftelse av spel, insättningar och uttag hanteras blixtsnabbt när spelaren kan identifera sig i Freja eID-appen med biometri eller PIN.

GDPR-HANTERING

Freja eID hanterar känsliga användardata för er, inklusive KYC-data, och ger dessutom användaren fullständig överblick av vad som lagras och användarhistorik, via Freja eID Mina Sidor. Via ett enkelt API-anrop kan ni begära användardata och de attribut ni behöver och efter att användaren har gett samtycke i Freja eID, släpper vi informationen till er.

HANTERING AV SAMTYCKE

Med Freja eID får ni ett användarvänligt verktyg att hantera alla samtycken från användaren, för användning av personliga data hos er som tredje part. Användaren får villkoren tydligt presenterade för sig i Freja eID appen och godkänner med en juridiskt bindande elektronisk underskrift.

INTERNATIONELL SKALBARHET

Freja eID kommer att lanseras i flera länder och är utformad för att kunna skalas upp globalt. För närvarande finns tjänsten i Sverige. Kontakta oss för planerna i de länder som är relevanta för er verksamhet.

ETT KLICK FÖR BETALNING OCH KYC

Freja eID är integrerad med Bamboras tjänst PaymentIQ som möjliggör att onboarda, logga in och checka ut med ett klick i Freja eID. Med Freja eID följer ni KYC-reglerna i varje steg av processen, både när kunden gör en insättning och när ett uttag görs.

PSD2, SCA OCH 2FA

Freja eID uppfyller European Commission’s Regulatory Technichal Standards (RTS) för stark kundautentisering (Strong Customer Authentication, SCA) och deras kriterier för tvåfaktorsautentisering (2FA).

TA BORT LÖSENORDSPROBLEMEN

Ni vet ju vilken dålig affär det är med spelare som glömmer sina lösenord. Och ni vill inte hamna på löpsedlarna när en hacker knäckt er databas med lösenord. Nu kan ni eliminera problemet helt och hållet och stänga ner helpdesken för password reset. Låt kunden logga in och skriva under med PIN-kod eller biometri i Freja eID-appen istället.

REFERENSER INOM SPEL

”Ett av kraven i den nya spellagen är att alla onlinespelare måste registreras med en e-legitimation eller motsvarande. Som ett led I detta har ATG valt att introducera Freja eID som en av ID-metoderna, delvis för registrering av nya spelare men också för att logga in till ATGs digitala speltjänster”

Läs mer om varför ATG valde Freja eID:

ATG

BRANSCHER