ENKEL ONBOARDING OCH KYC

KUNDONBOARDING OCH KYC MED ETT KLICK

Har du någonsin provat att registrera dig som kund på din egen tjänst? Gick det snabbt? En vanlig onboarding där användarna skall ange vissa grunduppgifter kräver i genomsnitt över hundra knapptryckningar. Be kunden göra detta på mobilen och ni har en ännu större tröskel för nya kunder.

Med Freja eID kan ni onboarda nya kunder med ett klick. Om personen är en registrerad Extended eller Plus-användare kan Freja eID mata ert system med alla eller delar av de personuppgifter som finns lagrade hos oss. Allt givetvis med tydligt samtycke från kunden – vilket i sig är ett drömscenario för alla som vill vara på rätt sida om GDPR.

Och även om kunden inte är registrerad Freja eID-användare är det smidigare för vederbörande att först onboarda sig till Freja eID, genom att skanna en ID-handling och ta ett ID-foto med mobilen, än att fylla i era egna formulär med hundra klick.

Att onboarda en kund med en e-legitimation innebär också att ni samtidigt gör en stor del av er KYC-process. Även för de KYC-steg ni eventuellt måste göra själva, efter grundregistreringen, kan ni använda Freja eID för att inhämta kundens samtycke. På så sätt skapar ni en enhetlig och trygg användarupplevelse för er kundonboarding.

FREJA eID ANVÄNDNINGSOMRÅDEN