COVIDBEVIS

COVIDBEVIS I FREJA eID

Sedan 1a Juli kan svenskar som fått åtminstone 1 dos covid-19 vaccin hämta ut ett Covidbevis från covidbevis.se. Covidbeviset hämtas via QR-kod och kan sparas antingen på papper eller digitalt. Freja eID är en av de betrodda och godkända lösningarna för att lagra Covidbeviset digitalt.

Man kan använda Covidbevis för att påvisa att man är vaccinerad och inom snar framtid kommer testresultat och återhämtningsdata även kunna lagras.

KOMPATIBEL MED MYNDIGHETERNA

Myndigheterna bakom Covidbeviset i Sverige är E-hälsomyndigheten, DIGG och Folkhälsomyndigheten.

Då Freja eID är en statligt godkänd ”Svensk e-legitimation” är man en erkänd och betrodd lösning för lagring och visning av Covidbevis.

VI SKÖTER REGELVERKEN

När en användare lägger till ett Covidbevis i Freja eiD visas det tillsammans med personlig information såsom namn och personnummer för att möjliggöra en snabb och enkel identifiering.

Covidbevisdatan som visas är datan vi får direkt från e-Hälsomyndigheten och är således pålitlig. Uppgifterna hanteras i enlighet med vår Integritetspolicy och allt görs med användarens uttryckliga samtycke.

Om ni inte planerar att spara personens hälsouppgifter behöver ni inte tänka på integritet och datahantering med hänsyn till Covidbevisen.

HUR FUNKAR DET MED FREJA eID?

Hälsouppgifterna i Covidbeviset presenteras som text och en krypterad QR-kod.

Användaren kan antingen visa skärmen för att bevisa att de har ett giltigt Covidbevis, eller låta skanna QR-koden om uppgifterna skulle behöva verifieras eller lagras av något skäl.

QR-koden kan skannas med valfri QR-kods-skanner som är kompatibel med krypteringen i Covidbevis, inklusive den i Freja eID appen.

LÅT DATAN JOBBA FÖR DIG

Värdet vi tillför är data, och det är upp till er att besluta vilken data ni behöver. Då Freja eID låter data delas digitalt är möjligheterna för att utvinna värde med den oändliga. I synnerhet när man inser att vi ännu inte utforskat alla användningsområden för teknologin bakom Covidbevisen.

Känn till i förväg om dina kunder vaccinerats under exempelvis försäljningen av en biljett eller reservation till ditt företags butik. Säkerställ dina anställdas säkerhet om ni återvänder till kontorsmiljö. Möjligheterna är oändliga.

INGEN INTEGRATION KRÄVS

Förutom att ni inte behöver tänka på integritet eller datahantering när det kommer till denna funktion så krävs heller ingen integration från något håll. Vi kommer alltid presentera relevant och korrekt data så att ni kan fokusera på eran verksamhet.

Precis som alla funktioner i Freja eID, är Covidbevisen helt och håller kostnadsfria för slutanvändaren.

Det är upp till er om ni nöjer er med att få se Covidbeviset eller väljer att skanna och eventuellt lagra informationen i QR-koden.

KOM IGÅNG

Vill du se hur det fungerar? Testa att identifiera dig till Läkemedelskollen eller Atg för att se hur man i både offentlig som kommersiell verksamhet kan höja värdet i användarinteraktionen med användarkontrollerad datadelning.

Vill du veta mer om våra affärsvillkor eller komma åt vår testmiljö, klicka här för att komma i kontakt med oss. Det finns också mer information i vår sektion för utvecklare här på hemsidan.

FREJA eID FUNKTIONER